Hartje Maashorst
Palmenweg 5
5388 SG, Nistelrode

Tel : 0412-611577
info@nellietimmers.n
l

Geschiedenis

Nellie Timmers vertelt het verhaal van Centrum Timmers ‘Hartje Maashorst’: “In 2000 is mijn man Jan 65 jaar geworden. Wij zijn toen gestopt met boeren. Toen het achterhuis leeg was werden we ons bewust van hoe alles versleten was en dat zelfs het dak op instorten stond.
Wat nu?
Een nieuw dak en dan leegstand was veel te duur. Op dat moment kwam vanuit de Maashorstboeren de vraag of wij mee wilden doen met het project ‘Verbrede Landbouw’. Wij hebben ons aangesloten bij de Maashorstboeren en op dat moment gaf onze zoon René te kennen dat hij dat ook wel zag zitten. Wij zijn toen gestart in een verbouwd bijgebouw met workshops Mandala tekenen en René is zijn eigen plannen gaan ontwikkelen met een mogelijkheid tot groepsactiviteiten met het bedrijf ‘Los door het Bos’.

De vraag bleef ‘Wat doen we met het achterhuis?’

  • Vele opties gingen over de keukentafel; onder andere een minicamping beginnen was geen optie, omdat de buurt bezwaar zou maken. Ook een groepsaccommodatie lukte helaas niet.
    We kregen intussen wel een vergunning voor een nieuw dak.
  • Toen heb ik mijn droomwens op papier gezet. Ik wilde onze locatie dienstbaar maken! Dit papiertje heb ik onder de piramide gelegd en de Goddelijke Wereld gevraagd ons hierin te leiden. Na twee jaar wilde de gemeente Bernheze de vergunning voor het dak weer intrekken. We konden niet langer wachten, want dan zou onze wens niet van de grond komen. Ik heb het papiertje weer onder de piramide uitgehaald en alles los gelaten. We zijn met het dak begonnen en op een wonderbaarlijke manier begon toen alles te lopen.
  • De tijd ging voorbij en met de tijd groeide onze locatie want we boden onderdak aan diverse ondernemingen die hun activiteiten onder andere bij ons organiseerden. Daarnaast hadden we vanaf 1990 al bezoek van vrienden op de fiets en van lieverlee is het idee ontstaan voor een Bed and Breakfast te starten. Eerst was de naam van onze Bed en Breakfast Weltevree in de Palmen. Enkele jaren later begon Natuurgebied De Maashorst zich geweldig te ontwikkelen en begon zich zo fantastisch te profileren, dat dit zakelijk gezien om een aanpassing vroeg. In 2015 veranderden we de naam van onze onderneming in B&B de Maashorst, want na een check bleek: die naam was nog vrij!

Centrum Timmers ‘Hartje Maashorst’

Inmiddels 2016 en we zijn weer een fase verder. Door de groeiende activiteiten die we aanbieden vonden we het tijd om een overkoepelende naam te kiezen om al onze activiteiten te gaan promoten. De naam is gekozen en Centrum Timmers ‘Hartje Maashorst’ is intussen een feit. In ons logo komt het groene hart als symbool voor het groene hart van de Maashorst.
De droom om onze locatie dienstbaar te maken is intussen gelukt.

Toekomst

Mijn droom om een verbinding te maken vanuit onze locatie met het Grote Geheel is nu aan de beurt. Als ‘Ambassadeur van de Maashorst’ (cursus van IVN) heb ik als afsluitopdracht twee wandelroutes op de kaart gezet. Achter in ons eigen bos hebben wij een Labyrint liggen en ook dit willen wij dienstbaar maken. Wij hebben een drumcirkel opgericht, waarnaast in ontwikkeling andere workshops zijn zoals o.a. het tarot-kaart-leggen. Nog steeds wordt de workshop Mandala tekenen gegeven.

Los door het bos, van onze zoon René, heeft ook een flinke groei doorgemaakt. Op dit moment zijn zij weer bezig met een nieuw spel ‘Escape into nature’ in de bossen van hartje Maashorst.


Samen staan we sterk!
Verbinden en Dienstbaar aan de Maashorst blijft ons motto.