Hartje Maashorst
Palmenweg 5
5388 SG, Nistelrode

Tel : 0412-611577
info@nellietimmers.n
l

Toekomst in ontwikkeling

Als ‘Ambassadeur van de Maashorst’ heeft Nellie Timmers als afsluitopdracht twee wandelroutes op de kaart gezet. Deze routes gaan ze in samenwerking met IVN en Staatsbosbeheer verder uitwerken en samen willen ze groepen gaan begeleiden en excursies geven.

Wandelingen

Er is een landschapswandeling langs de Brobbelende Biezen naar de Kanonsberg, verhaal van Napoleon en de Brobbelbies. Dan via de Maashorstbank over de hei en dan door het begrazingsgebied langs een oude dassenburcht weer terug.

De andere wandeling gaat langs een nog intacte grafheuvel naar de grafheuvels en afgravingen waar de vorst(in) van de Maashorst lag begraven. Via de bossen gaan we langs de oude Maasarm die duidelijk zichtbaar is maar die bijna niemand weet, terwijl hier de Maashorst zijn oorsprong vindt. Via het Beekdal met haar wijstgronden gaan we weer terug.

Labyrint

Een buitenterras is hard nodig om onze gasten in de zomer op een gezellig terrasje buiten te kunnen ontvangen; dit i.s.m. met horeca uit de regio.
Achter in ons eigen bos hebben wij een Labyrint liggen en ook dit willen wij dienstbaar gaan maken. Op zoek naar mogelijkheden in verbeteringen zoals; het pad ernaartoe verbeteren, sfeervolle ledkaarsverlichting en een paar mooie poortjes. Vooral de Vollemaanwandelingen zijn erg bijzonder en maken heel veel indruk op de mensen; deze willen we dan ook meer onder de aandacht brengen. Een deel van de opbrengsten van het Labyrint zijn voor onze kanjers uit Nistelrode: Jolanda van den Broek, die goed werk doet in Babungo, Kameroen, en ook voor Freek Spits van Free Kenia. Dat is een extra goede reden om het labyrint tot een succes te maken.


Nog steeds wordt bij ons de workshop Mandala tekenen gegeven. Ook andere workshops, bijvoorbeeld tarotkaarten leggen, zijn nog in ontwikkeling.

Dit zodat wij ook arrangementen aan kunnen bieden want… samen staan we sterk! Verbinden en Dienstbaar aan de Maashorst blijft ons motto.